When an organisation that has been working for decades in a beautiful spacious villa moves into a modest floor of a modern high-rise, how do you design a space which preserves the institution’s identity without compromising the quality of the working environment? That was the big challenge around the design of the new housing for the Dutch Council for Culture.

 

Taking in consideration that the council advises about cultural policies in the Netherlands, we created an interior in which representative art and Dutch design references converge and speak together.

 

This resulted in a interior that touches the resemblance of a home, but still is formal to fit its purpose. A working space that supports the behaviour of the staff providing a space for concentration and social interaction.

 

For this interior we commissioned HeyHeydeHaas and Tim Enthoven to develop a custom work for the interior.

 

Photos by Mike Roelofs

DUTCH COUNCIL FOR CULTURE

MINISTERY OF EDUCATION, CULTURE AND SCIENCE

THE HAGUE 2013